Első képzési nap - 2024.12.02.: Fenyőfa kéregben érlelt mont d'or tipusú lágy sajt és rouge flórával érlelt lágy sajt készítése.
Helyszín: Hegedűs Sajtműhely, 2091 Etyek Újhegyi út 116.
Érkezés: 8:30 – 09:00
Kezdés: 09:00
09:00 – 15:00 Sajtkészítés:
-
Sajttej előkészítése
-
300 liter tehéntejből
-
Technológiai elemek bemutatása
-
Kultúrázás
-
Fenyőkéreg előkészítése
-
Érlelés
-
Oltás
-
Alvadék vágás, kidolgozás
-
Sajt formázás, préselés, fenyőfa kéreg kötözés
-
Sózás
-
Lágy sajtok érlelése, érlelői gyakorlatok – tapasztalatok, sajt kóstolás
-
Technológiai szünetekben – Szénatej jelentőségének ismertetése
-
Alkalmazott tejsavbaktérium és penészgombák jellemzőinek ismertetése
-
Alvadék képződés biokémiája
-
Ph viszonyok stb.
Létszám: 10 fő (jelentkezési sorrendben)
A képzési napon: kávét, vizet és pogácsát biztosítunk.
A képzés végösszegét banki átutalással lehet kiegyenlíteni. A megrendelés leadását követően kerül sor a számla kiállítására (az alkalmazott mennyiség kedvezményeket, ekkor kerülnek leszámításra). Kérjük, csak a számla megérkezését követően kerüljön sor az utalásra. Az összeg beérkezését követően küldjük meg a részvétellel kapcsolatos információkat a rendeléskor megadott email címre.
Árak:
1 képzési napon való részvétel: 45.000 Ft/Fő
2 képzési napon való részvétel: 80.000 Ft/Fő
3 képzési napon való részvétel: 100.000 Ft/Fő
A kedvezményeket a megrendelés leadását követően írjuk jóvá!