Leírás
Harmadik képzési nap - 2024.10.16.: Egyéves érlelésű kemény sajt készítése.
Helyszín: Hegedűs Sajtműhely, 2091 Etyek Újhegyi út 116.
Érkezés: 8:30 – 09:00
Kezdés: 09:00
09:00 – 15:00 Sajtkészítés:
-
Sajttej előkészítése
-
400 liter tehéntejből
-
Technológiai elemek bemutatása
-
Kultúrázás
-
Érlelés
-
Oltás
-
Alvadék vágás, utómelegítés - kidolgozás
-
Sajt formázás, préselés, savanyodás
-
Sózás
-
Kemény sajtok érlelése, irányított fermentáció biokémiája, kéreg képződés – kéreg ápolás
-
Érlelői gyakorlatok – tapasztalatok, sajt kóstolás
-
Technológiai szünetekben – Szénatej jelentőségének ismertetése
-
Alkalmazott tejsavbaktérium jellemzőinek ismertetése
-
Alvadék képződés szinerézis biokémiája
-
Ph viszonyok stb.
Létszám: 10 fő (jelentkezési sorrendben)
A képzési napon kávét, vizet és pogácsát biztosítunk.
A képzés végösszegét banki átutalással lehet kiegyenlíteni. Az összeg beérkezését követően küldjük meg a részvétellel kapcsolatos információkat a rendeléskor megadott email címre.