Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Sajtkészítés bemutató, vezetett sajtkóstolóval és sajtérlelő-látogatással – nyitott program – 2025. szeptember 20.
5.000 Ft
Menny.:db

Sajtkészítés bemutató, vezetett sajtkóstolóval és sajtérlelő-látogatással – nyitott program – 2025. szeptember 20.

5.000 Ft
Menny.:db

Időpont: 2025. szeptember 20. 11.00 - 14:00

Helyszín: Hegedűs Sajtműhely, 2091 Etyek Újhegyi út 116.

Sajtkészítés bemutató, vezetett sajtkóstolóval és sajtérlelő-látogatással – nyitott program, amely során végigkövetheted a sajtkészítés folyamatát, kóstolhatod különleges kézműves sajtjainkat, és ellátogathatsz a 9 m mély sajtérlelő pincébe is.

 

Elérhetőség: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Sajtkészítés bemutató, vezetett sajtkóstolóval és sajtérlelő látogatással - nyitott program

Időpont: 2025. szeptember 20. 11.00 - 14:00

Helyszín: Hegedűs Sajtműhely, 2091 Etyek Újhegyi út 116.

 

Egy különleges programra hívunk, ahol a gasztronómiai élményeké a főszerep! A nyitott program lehetőséget ad arra, hogy akár kisebb létszámban – ketten vagy egyedül – is részt vehess az egyik legnépszerűbb programunkon.

 

A program tartalma:

Sajtkészítés bemutató

A bemutató során a résztvevők végigkövethetik a sajtkészítés folyamatát a tej pasztőrözésétől kezdve egészen a sajtalvadék formázásáig és préseléséig. Megismerkedhetnek a sajt érlelésének titkaival, valamint a sajtok állagát és minőségét meghatározó kulcsfontosságú lépésekkel. A program részeként mikrobiológiai vizsgálatot is végzünk mikroszkóp segítségével, amely során a tejben és a sajtban található tejzsír cseppeket, valamint jótékony baktériumokat is megfigyelhetik a látogatók.

Sajtkóstoló és tárlatvezetés

A programot Hegedűs Imre sajtmester vezeti, aki nemcsak a kóstolón kalauzol végig, hanem betekintést nyújt a „sajtok barlangjába” is – a föld alatti, 9 méter mély sajtérlelő pincébe, ahol a kézműves sajtok egyik legfontosabb folyamata, az érlelés történik. A kóstoló során hatféle, saját készítésű sajt kerül az asztalra:

  • Hegedűs Sajt
  • Etyeki Rouge
  • Etyeki Fogyóhold
  • Etyeki Vaják
  • Etyeki Camembert
  • Kék Bársony

 

A nyitott programunk csak akkor kerül megrendezésre, ha legalább 10 fő jelentkezik rá.
Ha a létszám nem jön össze, értesítünk benneteket és természetesen másik időpontot is választhattok.

A részvételi díjat banki átutalással lehet kiegyenlíteni. A megrendelés leadását követően kerül sor a számla kiállítására. Kérjük, csak a számla megérkezését követően kerüljön sor az utalásra. Az összeg beérkezését követően küldjük meg a részvétellel kapcsolatos információkat a rendeléskor megadott email címre.

FONTOS! Amennyiben a programon 18 év alatti résztvevők is jelen lesznek, kérjük, a megrendelés leadásánál a „Megjegyzés” mezőben jelezzétek, hogy hány 18 év alatti főről van szó. Számukra a részvételi díj 3.000 Ft/fő és a számlát is ennek megfelelően állítjuk ki.